• HOME
 • Nieuws
 • Sponsoring
 • Contact
 • projecten
 • Fotomateriaal


  Toer de Boer bij Marwin Hofstede (20 Aug 2013)
  8 augustus organiseerde de lokale LTO - afdeling een fietstocht langs boerderijen en boerenland. Wie de fietsroute reed kwam ook langs Erve Loninkwoner, bij Marwin en Lobke Hofstede. De Boeren voor Natuur-boer uit Hengelo. Ruim 1500 fietsers brachten een bezoek aan de boerderij.
  Regenwater wordt opgevangen in de Hagmolenbeek (20 Aug 2013)
  In juni zorgen enorme regenbuien voor ondergelopen straten in de dorpen en steden van Twente. Toch kon het water op een aantal plekken snel afgevoerd en tijdelijk opgevangen worden. Het water stroomde door de Hagmolenbeek, trad daar buiten de oevers en vloeide over het land van Marwin Hofstede. Op zijn...
  Machinepark Erve Bokdam (28 Nov 2011)
  Om het werk goed in te plannen, wil Andre Luttikhedde niet afhankelijk zijn van een loonbedrijf. Daarom heeft hij veel machines zelf in eigendom.
  Vee op Erve Bokdam (28 Nov 2011)
  Andre Luttikhedde heeft gekozen voor koeien van het ras MRIJ. Dit zijn koeien met een makkelijk karakter die goed gedijen op grasland dat minder bemest wordt en ze geven kwalitatief goed vlees.
  Waterbeheer (28 Nov 2011)
  Water speelt een belangrijke rol. Ze is de basis voor goede landbouwgrond en goede natuurgrond. Als water op sommige plekken meer de ruimte krijgt, is dat goed voor de natuur. De landbouw doet dan een stapje terug en ondernemer past de bedrijfsvoering zodanig aan dat hij er geen last van...
  Opslag voorraad (28 Nov 2011)
  Omdat de ondernemers geen voer of mest buiten het bedrijf willen aanvoeren, wordt al het voer dat van het land af komt opgeslagen op het bedrijf.
  Publiek is welkom (28 Nov 2011)
  De ondernemers zijn blij als wandelaars en fietsers kunnen genieten van het landschap, de natuur en de bedrijvigheid van het boerenbestaan.
  Open Dag 17 september (18 Sep 2011)
  Tijdens het twickelweekend hield Andre Luttikhedde op zijn bedrijf Erve Bokdam open dag